Home / Konuk Yazarlar / Genel / 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlu olsun

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Kutlu olsun

Hüseyin EKİCİ

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dünya çapında kutlanan birlik, dayanışma ve işçi haklarının gasp edilmesine karşı mücadele günüdür.

Ülkemizde 1923 yılında ilk kez resmi olmamakla birlikte kutlanmaya başlanılmıştır.

2008 yılında siyasal iktidar “Emek ve Dayanışma Günü” olarak 1 Mayıs tarihinde kutlanması kararı almış ve 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM tarafından 1 Mayıs aynı zamanda resmi tatil olarak kesinleşmiştir.

Her ne kadar ülkemizde resmi ya da gayri resmi olarak işçi bayram kutlamaları yapılmış olsa da siyasal iktidarlarca her zaman oy kaygıları hep öne çıkmıştır.

Sendikacılığın yükselen sesini ve organize gücünü kısmak için her kutlamalarda mutlak surette provakatörler tarafından bilinci bir şekilde olayların çıkması sağlanmıştır.  Bu şekilde işçilerin ve emekçilerin bayramı kana bulanmış bunu fırsat bilen çıkar çevrelerce işçiler suçlanmış ve her seferinde yapılan bu hain saldırılar işçileri canından bezdirmiştir. 

Ülkemiz için yüz karası olan 1 Mayıs 1977 günü yapılan İşçi ve Emekçilerin bayramı bilinçli olarak kana bulanmıştır. Daha önceden yerleştirilen silahlı katiller coşkuyla kutlanan ve yüzbinlerce emekçinin katıldığı bu coşkulu İşçi Bayramı kan ve gözyaşı ile sonuçlanmıştır.

Amaç bellidir. İşçinin yükselen sesini ve örgütlü gücünü kırmak ve engel olmaktır. Türkiye de demokrasinin gelişmesini önlemek ve baskıcı rejimin giderek daha da egemen olmasını sağlamaktır.

Toplum içinde çıkan çatışmalar, arbedeler Askeri darbelerin bir nevi davet edilmesi içindir. İstenilen olmuş ve yüzlerce ve hatta binlerce insanın işkencelerde öldürülmesi, sakat bırakılması, ortadan kaldırılması ve kayıp olması hakim sınıfların işine gelmiştir.

Ezilen, hakları ellerinden alınan işçiler, köylüler, dar gelirliler, işsizler, öğrenciler, memurlar, ev hanımları ve emeğiyle zar zor geçinen her kesim için kâbus günleri başlangıcı olan ve milat olarak kabul edilen 12 Eylül Askeri Cuntası dönemi başlamıştır.

Bu Askeri Cunta döneminin artıkları olan bugünün siyasal iktidar ve yöneticileri ile muhalefet partilerinin siyasetçileri 12 Eylül olmasaydı rüyalarında görseler bu makamlarda olamazlardı.

Bunların tümü 12 Eylül Askeri Cunta yönetimine dua etmektedirler. Çünkü onların sayesinde var olmuşlar ve devleti yönetenler olarak karşımıza çıkmışlardır.

Bu vesile ile;

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

30 Nisan 2019

İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir