Home / Konuk Yazarlar / Genel / TÜRKİYE BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN EKİCİ’NİN BASIN DUYURUSU

TÜRKİYE BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI HÜSEYİN EKİCİ’NİN BASIN DUYURUSU

* Vatanin bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir.
* İstanbul’daki hükümet, üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirmemektedir.
* Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.
Amasya Genelgesi (21-22 Haziran 1919):

TÜRKİYE BİRLİK PARTİSİ KURULDU VE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
– Atatürk Devrimleri 10 Kasım 1938 saat 9’u 05 geçe tarihi itibariyle dondurulmuştur.
– Atatürk Devrimleri kaldığı yerden sürdürülecektir.
Türkiye Birlik Partisi, üzülerek söylemek gerekirse ülkemizin yangın yerine döndüğü bir dönemde kurulmuştur.
Bu cennet vatanı cehenneme çevirenler kimlerdir?
Başta siyasal iktidarın sorumluluğunun ve katkılarının tek adamlı başkanlık sistemi adı altında Diktatörlük getirmek arzusudur. Toplumu birey olmaktan çıkarıp, ümmet toplumu haline getirerek daha kolay yönetmeyi arzu etmesinden gelmektedir.
Arzulanan hesap veren değil, hesap soran bir devlet yönetimi dir. Yasama, Yürütme ve Yargı’nın tek elde toplanma isteğidir.
Muhalefet partilerinin buna karşın yaptıkları ise kendi konumlarını koruma arzusudur. İktidar olmak gibi bir dertleri yoktur.
Muhalefet partileri ülkenin bu kadar kötü yönetilmesine, bu kadar haksızlık, yolsuzluk ve belirsizlikler olmasına karşın, oylarını neden artıramadılar? İktidara gelmemeleri için hangi siyasi organizasyon bunların önüne engel çıkardı?
Türkiye Birlik Partisi 2016 yılının Ocak ayında kuruldu. Henüz yeni kurulan ve örgütlenme aşamasında olan bir parti için şimdiden oyları bölüyorsunuz yakınmaları ne derece doğrudur.
ÜLKEMİZ YANIYOR, ŞEHİT HABERLERİ GELİYOR, AĞITLAR ARŞA YÜKSELİYOR
– Ülkemizin güney doğu bölgesinde terör örgütlerinin yıllarca göz ardı edilmesi sonucu önce kurtarılmış bölge ilan ettikleri il ve ilçelerde yaptıkları lojistik yığınak ve organize istihkâm çalışmaları sonucu geldiğimiz yer açıktır.
– Gün geçmiyor ki; şehit haberleri gelmesin. Ciğerlerimiz yanmasın.
– Gün geçmiyor ki; en güvenlikli illerimizde sivil halka yönelik terörist katliamlar yapılmasın.

SİYASAL İKTİDAR NE YAPTIĞINI BİLİYOR MU?
Siyasal iktidar bu kadar acı ve vahim olaylara karşın hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Olgunlaşan bu süreç boyunca İktidarda sanki başka bir hükümet varmış gibi olayları kınaması, devlet yönetimindeki acemiliklerinin bir başka itirafıdır.
Ya muhalefet partilerine ne demeli? Onlar da siyasal iktidarı takip ederek dünü ve günü yorumlamaktan aciz bir biçimde iktidarı sözde eleştirmenin dışında ne yapıyorlar? Neden meydanlara inip bildikleriyle niye halkı aydınlatmıyorlar.
TÜRKİYE BİRLİK PARTİSİ’NİN KURULUŞ GEREKÇELERİ
– Türkiye Birlik Partisi kuruluşu “Hadi bizim de bir partimiz olsun” düşüncesiyle kurulmadı.
– Mustafa Kemal Paşa’nın Amasya Genelgesi’nin ilk üç maddesinde belirttiği gerekçelere dayalı olarak partimiz kuruldu. Yazımızın giriş bölümünde bu maddeler yazılıdır.
– Siyasal iktidarıyla, muhalefetiyle el birliği yapmışçasına “Mustafa Kemal Atatürk’ün” kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN yıkılmasına ve sessiz kalınmasına seyirci kalamazdık.
– Çeşitli gerekçelerle iktidarı destekleyen muhalefet partilerini de iktidar kadar sorumlu görmekteyiz.

TÜRKİYE BİRLİK PARTİSİ ATATÜRK İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYECEKTİR

– Türkiye Birlik Partisi, Atatürk Devrim ve ilkelerinden kesinlikle ödün vermeyecek ve Atatürk Devrimlerinin sürdürücüsü ve takipçisi olacaktır.
– Türkiye Birlik Partisi, Atatürk Devrimlerinin 10 Kasım 1938 saat 9’u 05 geçe tarihi itibariyle dondurulan ve kuruluş felsefesinin sürdürülmesi konusunda kararlıdır.
– Türkiye Birlik Partisi, işçinin, köylünün, emeklinin, dul ve yetimin, gençlerin, memurun, üretim yapan işverenin, öğrencilerin, işsizlerin, tüm çaresizlerin çaresi olmak için vardır.
– Eğitim sisteminin tamamen ücretsiz ve çağın gereklerine göre düzenlenmesinden yanadır.
– Sağlık sistemi tamamen devlet tarafından karşılanmasından yanadır.
– Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin yılmaz savunucusu olacaktır.
– Türkiye Birlik Partisi doğa katliamlarını engelleyip, doğa ile de barışı sağlayacaktır.
– Türkiye Birlik Partisi iktidarında birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik ruhuyla büyük ve saygın Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden yaşatılması için; Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği yaşatacak, toplumsal barışı sağlayacak, uluslar arası itibarını da yükseltecektir.
– Büyük Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada barış” ilkelerini yaşama geçirerek, savaşın, katliamların, karşısında barışı, dünya halkının kardeşliğini savunmayı sürdürecektir.

22 Şubat 2016

Türkiye Birlik Partisi
Genel Başkanı
Hüseyin EKİCİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir