Home / Konuk Yazarlar / Genel / GEÇ KALINMIŞ BİR İTİRAF Teşekkür(!) Emre Cemil Ayvalı’ya…

GEÇ KALINMIŞ BİR İTİRAF Teşekkür(!) Emre Cemil Ayvalı’ya…

Hüseyin EKİCİ

Türkiye Birlik Partisi Eski Genel Başkanı

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Fetö’de Siyasi Ayak” tartışmasında itiraf niteliğinde şu ifadeleri kullanmıştı.

“İktidara (AKP) geldiğim(iz)de sanki kendi kadrolarım(ız) vardı da çok muktedirdim(dik) de böyle bir fanteziye mi girdim(girişmiştik)? Hayır. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta Fetö vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık.”

Bu itirafla demek oluyor ki 2002 den 2020 yılına kadar geçen süreçte her türlü kumpaslar, belirli plan dâhilinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu kadrolarının yolunda giden tüm Cumhuriyetçilere Fetö Terör örgütüyle birlikte yapılmıştır. Bu aynı zamanda Anayasal bir suç işleme itirafıdır.

Bizim vatandaşlar olarak bu itirafı hukuken aydınlığa kavuşturulmak üzere Cumhuriyet Savcılarınca gereğinin yapılacağına inanmak istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası zedelenen itibarının yeniden tesisi ancak hukuk ve demokrasinin tesisi ile mümkün olacağına inanmaktayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir